top of page
  • STEENSSEN

Sound Hub virksomhed vil bringe produktionen tilbage til Struer

Offentliggjort den 18. maj 2021

Af STRUER LYDENS BY

“Jeg tror, det er tid til at bringe produktionen tilbage til Europa og især til Danmark. Det er også meget vigtigt med hensyn til klimaudfordringerne, at vi producerer mere regionalt, skaber arbejdspladser i Europa og også bringer know-how tilbage til Danmark igen”

Grundlægger, STEENSSEN


2020 har været et hårdt år, og det har det også været for højtalerfirmaet STEENSSEN. Fra at være stærkt afhængige af Kina til produktionen af ​​deres højtalere, flytter de nu hele deres produktionskæde tilbage til Struer og det omkringliggende område.


Det er gået et stykke tid, og mange ting har ændret sig siden den seneste artikel om STEENSSEN – det danske højtalerfirma fra Kina, der ønsker at etablere sig i Struer med hjælp fra Sound Hub Denmark.


En global pandemi og handelskrige har ændret den måde, som forsyningskæder fungerer på, og mange virksomheder – herunder STEENSSEN – har indset, at der også er en risiko forbundet med at stole på Kina som et produktionscenter.


Hvad der dog ikke har ændret sig, er grundlæggeren, Frederick Rickmann, og hans skotske accent. Endnu en gang er han gået med til at tale om nutiden og fremtiden for sin højtalervirksomhed og, hvad det seneste år har betydet for STEENSSEN.

Forsyningskæden der brød

Ifølge ham er pandemien faktisk ikke den eneste grund til, at han nu vælger at producere hele højtaleren i Danmark.


”Forsyningskæden fungerede ikke på grund af såvel politiske grunde som corona årsager,” siger han.


“Jo mere Trump satte pres på Kina, jo mere tilbageholdende var små virksomheder i Kina med at handle.”

STEENSSEN startede året med en begivenhed i Sound Hub Denmark, som den administrerende direktør kaldte for en ”succes”, og selvom corona hærgede det meste af 2020, fortsatte den positive tendens.


Det viste sig, at året sluttede meget optimistisk og byggede på succesen fra den tidlige lancering i Struer. Omsætningen forbedredes betydeligt i vintermånederne.


”Vi troede, at vi ville sælge mere nu, når folk er mere hjemme,” siger Frederick Rickmann, og det gjorde de.


Leverandøren i tv’et

Men STEENSSEN ville stadig flytte produktionen tilbage til Danmark og undgå at være afhængig af Kina som leverandør. Det er noget, som virksomheden har arbejdet på i længere tid – at finde flere leverandører og dele i Danmark. Først blev det set som en måde hvorpå at øge brandværdien i Asien, ved at kunne sætte et “Made in Denmark” mærke på højtalerne, men nu som en nødvendighed, hvis STEENSSEN skal holde sig i live.


Indtil videre har fokus for det meste været på at finde nye leverandører af teknologien inde i højtalerne.


Nu hvor alt skal produceres i Danmark, har det også tvunget STEENSSEN til at tænke ud af boksen.


Ifølge Frederick Rickmann er det svært at finde danske virksomheder, som kan konkurrere med Kinas århundreders erfaring med trælakeringen af skabene.


Det var rent held, at Frederick Rickmann så nyhederne på tv’et en aften. I et segment om en fabrik i Herning fandt han det, han ledte efter:


”I baggrunden så jeg, at de havde bunker og bunker af det materiale, som vi bruger til vores højtalerskabe. Senere så jeg, at de også havde de maskiner, som vi har brug for til at producere skabene, ”siger han.


Segmentet handlede faktisk om en virksomhed i Herning, der producerede messestande, men han så potentialet og tog kontakt til manden fra tv’et.


”Jeg spurgte ham, om han gerne ville lave højtalerskabe, og han sagde, at han var interesseret,” siger Frederick Rickmann.


Men det er ikke kun de synlige dele af højtalerne, som STEENSSEN nu har fået muligheden for at opgradere.


“Vores højtalere fra 2017 har Bluetooth 4.0, men højtalerne der er på markedet i dag har version 5.0. Hvis jeg som forbruger skulle købe et produkt, ville jeg ikke vælge produktet med den gamle specifikation,” siger Frederick Rickmann.

Produktionen skal tilbage

STEENSSEN-grundlæggeren siger, at priserne på de nye højtalere vil starte fra omkring 15000 kroner, selvom meget stadig skal falde på plads, før de rent faktisk produceres. Indtil videre tester han vandene ved at lade kunderne forudbestille de nye højtalere til en kraftigt nedsat pris.


”Siden vi åbnede for forudbestillinger for tre uger siden, har vi modtaget 56 forudbestillinger. Derudover har vi mange nye forretningsforespørgsler fra Nordamerika, Indien og Europa, som alle indikerer, at vi er på rette vej,” siger han og tilføjer, at de fleste af forudbestillingerne er til den største højtaler i den nye serie.


STEENSSEN har dog stadig lang vej endnu, før de er et velkendt højtalermærke som mange af deres konkurrenter. En af måderne at blive mere kendt på, er ved at gøre det mere tilgængeligt for flere mennesker.


Resultatet af strategien vil sandsynligvis være klart engang i 2021.


Indtil da kan Frederick Rickmann se tilbage på et år, der har lært ham og STEENSSEN meget:

”Jeg tror, det er tid til at bringe produktionen tilbage til Europa og især til Danmark. Det er også meget vigtigt med hensyn til klimaudfordringerne, at vi producerer mere regionalt, skaber arbejdspladser i Europa og også bringer know-how tilbage til Danmark igen,” siger han og smiler:


” Hvis vi skal opfylde regeringens klimamål, er vi nødt til at tænke i disse termer. Jeg er overbevist om, at vi kan udvikle og fremstille de nye lydprodukter helt inden for Jydsk Korridor – Struer Sound Cluster. Du kan ikke være afhængig af folk på den anden side af kloden, til at producere de afgørende komponenter”


Siden artiklen blev skrevet, har STEENSSEN etableret en R & D-afdeling i hans firma i Sound Hub Denmark.


Læs mere:

 
bottom of page