• ThinkingUrban Facebook
THINKINGURBAN 1.png

 

Family home with a great view

 

A wonderfully challenging design for a couple of senior citizens. They owned the site in Denmark and they wanted to maximize the view. However the slope was quite steep, and the best view was from fairly high up. 

A main requirement was that the whole home had to be at one level and with no internal stairs. A normal way to design a house for this site would be to step it up naturally as the house climbed the slope. However I decided to made it a good bit more extreme.

The house is also situated in an area of buildings which are all in red brick - so the material of the building spoke for itself. Another brief from the clients was that the house had to be "zero energy", so the insulation and ventilation system are such that there is no real heat loss and no real need for heating other than solar heat-gain.

The column under the cantilevered living room area is large and carries a series of radiated beams in the concrete floor. However the line of the column is  carried up and in the living room becomes a log-burning stove and above that, the chimney.

There is a delight in having a heavy brick building seemling hovering lightly in the landscape.

Headquarters: Tobaksgaarden 3, 8700 Horsens, Denmark

Asia: 15F-10, No 10, Section 3, ZiYou Rd., East District, Taichung City 401213, Taiwan

 Privacy Policy